Politika zasebnosti in varstva osebnih podatkov

Politika piškotkov

Kaj so piškotki

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se ob obisku spletne strani prenesejo na vaš računalnik ali mobilno napravo. Piškotki običajno vsebujejo ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek; življenjsko dobo piškotka in vrednost, ki je običajno neko naključno generirano edinstveno število.

Piškotki na spletni strani www.mickina-knjigica.si skrbijo za boljšo uporabniško izkušnjo in vam omogočajo uporabo spletne strani ter funkcionalnosti na strani ter zbirajo agregirane informacije o uporabi naše spletne strani.

Piškotki sami po sebi ne omogočajo vaše identifikacije in samo z njimi ni mogoče ugotoviti, kdo konkretno ste.

Nujno potrebni piškotki, ki jih uporablja spletna stran:

  • cookielawinfo_*: nastavitve soglasja za uporabo piškotkov

Piškotki za zbiranje statističnih podatkov o uporabi spletnega mesta:

  • _ga, _ga_*, _gid: Google Analytics piškotek z vklopljeno anonimizacijo podatkov. Uporablja se za razlikovanje uporabnikov.
  • _gat_*: Google Analytics piškotek z vklopljeno anonimizacijo podatkov. Uporablja se za regulacijo hitrosti zahteve.

Kako onemogočiti piškotke

Razen nujno potrebnih piškotkov, lahko sami odločate, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku.

Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

Oglaševalske funkcije v storitvi Google Analytics, lahko onemogočite med drugim tudi z orodjem »Nastavitve oglasov«, orodjem »Nastavitve oglasov« za mobilne aplikacije ali katerim koli drugim načinom, ki je na voljo (na primer z možnostjo onemogočenja pobude Network Advertising Initiative). Lahko se popolnoma izključite iz Google Analytics programa z dodatkom, ki ga najdete na: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout/.

GDPR – Splošna uredba EU o varstvu podatkov

Družba Idealist d.o.o. z osebnimi podatki ravna skladno z veljavno evropsko uredbo ter zakonodajo.

Pridobljeni osebni podatki bodo v primeru predhodnega izrecnega strinjanja z uporabnikom lahko uporabljeni za namen vzpostavitve kontakta in tudi za namen neposrednega trženja. Za namen neposrednega trženja lahko uporabnik kadarkoli zahteva prenehanje uporabe osebnih podatkov, na način, da posreduje elektronsko sporočilo na naslov micka@mickina-knjigica.si.

Uporabnik lahko tudi kadarkoli zahteva, da mu upravljavec omogoči vpogled v podatke, ki jih obdeluje, ter da upravljavec te podatke dopolni, popravi ali izbriše.

Osebne podatke bomo skrbno hranili in varovali, da ne bi prišlo do morebitnih neupravičenih razkritij podatkov nepooblaščenim osebam ter da bomo pridobljene osebne podatke uporabljali in obdelovali v sladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov.

Poskrbeli bomo za ustrezne zaščitne ukrepe ter da bomo osebne podatke obdelovali zgolj za določen namen.